02
дец
2014

СКОК ПРЕКО КОЖЕ

11.12.2014. године
У Приједору у организацији Рударског факултета Приједор Универзитета у Бањој Луци је одржана традионална манифестација VI скок преко коже која обиљежава свечани пријем студената прве године студија-бруцоша у рударску струку. Манифестација прати обиљежавање 17. децембра – Славе рудара и заштитнице рудара Св Варваре. Организатори и учесници ове манифестације – студенти и запослени на Факултету, су, као и обично дефинисали садржај ове церемоније, поштујући основну симболику и традицију самог Скока преко коже.
Тако је церемонија почела окупљањем студената на Факултету и њиховом потрагом за Бруц-мајором по Граду. Пронашавши Бруц-мајора испунили су услов да приступе свечаној церемонији коју је контролисао Президијум и Савјет старих бајти ………
Манифестацију су помогли „ArcelorMitral“ рудници Приједор, као покровитељ те Град Приједор, Рудник кречњака „Carmeuse“ Добој и АД „Боксит“ из Милића kao генерални спонзори и Леин д.о.о., Рударски институт Бања Лука, Рудпром д.о.о. Приједор, Привредни препород д.о.о. и Рударски институт Приједор као пријатељи ове манифестације.