13
мај
2017

ДАН ФАКУЛТЕТА, ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА И СВЕЧАНА ПРОМОЦИЈА ДИПЛОМИРАНИХ ИНЖЕЊЕРА РУДАРСТВА

 

У петак, 12.05.2017. обиљежен је Дан Рударског факултета, Универзитета у Бањој Луци. У склопу обиљежавања ове године су организовани Дани отворених врата и Свечана додјела диплома за студенте који су дипломирали у претхдних годину дана.

 

Поводом Дана отворених врата, активности која је ове године спроведена интегрисано на нивоу Универзитета у Бањој Луци, у посјету Рударском факултету дошли су и ученици Машинске, Медицинско-технолошке и Грађевинске школе из Приједора. Том приликом, ученици су обишли слушаоне, лабораторије и библиотеку Рударског факултета а након обиласка, ученицима се обратио декан Рударског факултета проф. др Владимир Малбашић са пригодним поздравним ријечима. Приказана је и интересантна презентација гдје су ученици могли да се информишу о рударској струци, студијским програмима, наставним плановима и активностима које се спроводе на Рударском факултету.

 

Ове године је промовисано пет студената који су завршили студијски програм Рударство у протеклих годину дана на Рударском факултету и тиме стекли звање дипломирани инжењер рударства.